Friday, 19 October 2012

OPC DALAM MINYAK BIJI ANGGUR

Oligomeric Proantho Cyanidin atau OPC merupakan bahan antioksida dan unsur semulajadi penting yang terdapat di dalam biji anggur. OPC diklasifikasikan dalam kumpulan polifenol yang terdiri daripada flavoid dan flavanol istimewa. Di dalamnya terdapat bahan semulajadi dan tidak bertoksid. Di samping itu, OPC amat kaya dengan protein terutamanya kalogen yang menjadi bahan utama terhadap pembentukan sel dan tisu.

Malah OPC berfungsi 50 kali lebih kuat daripada Vitamin E dan 20 kali lebih berkesan berbanding Vitamin C. Kajian menunjukkan, berbanding tumbuhan lain, OPC paling banyak didapati di dalam biji anggur. Pengambilan OPC tidak akan memberikan sebarang risiko sampingan kepada pengguna. 


Fungsi OPC:

1. Meneutralkan bahan radikal bebas yang menyerang dan merosakkan sel DNA manusia. Bertindak sebagai bahan antioksida mudah serap yang berfungsi untuk membantu sistem tubuh manusia.


2. Berupaya menurunkan kadar LDL kolestrol.


3. Membantu meningkatkan kekuatan dan keanjalan salur darah.


4.Pemangkin kepada peningkatan tahap sistem imunisasi tubuh serta daya tahan terhadap serangan penyakit.


5. Menyumbang bahan kolagen untuk kulit dan awet muda.


6.Menghalang pembengkakan dan keradangan.


7.Melancarkan perjalanan darah.


8.Mengurangkan gangguan ketahanan sistem tubuh untuk wanita yang hampir monopous.


9. Membantu memulihkan kesihatan sel dan tisu badan.


10.Mencantikkan kulit dengan menggalakkan pembaikan dan pembentukan tisu.


11. Amat sesuai untuk ibu-ibu mengandung dan perkembangan janin di dalam kandungan.


12. Bertindak sebagai bahan anti bakteria, anti virus, anti kanser dan pelindung kepada alahan.


13. Berfungsi sebagai penghalang oksidasi awal lipid, kerapuhan dan kekerasan dinding kapilari darah.


ANDA INGIN SIHAT?  ANDA INGIN CERIA? 
KITA PERLUKAN KETAHANAN BADAN.
KITA PERLUKAN SOLUSI TERBAIK.
MINYAK BIJI ANGGUR BUKAN SEBARANG MINYAK.
INI BUKAN CERITA GIMIK.
BANYAK KAJIAN INTERNASIONAL YANG DI AKUI.


No comments:

Post a Comment